Foto: PantherMedia/Scanpix

Ukrainas valdība no 1. septembra atļaus karaklausībai pakļautajiem vīriešiem, kas pārstāv produkciju eksportējošus uzņēmumus, uz septiņām dienām izbraukt uz ārvalstīm, paziņojusi ekonomikas ministre Jūlija Sviridenko.

Izbraukt no valsts varēs vīrieši, kuru alga pārsniedz 20 000 grivnu (540 eiro) un kuriem nav nodokļu parādu. No Ukrainas varēs izbraukt tikai 10% uzņēmuma darbinieku, bet ne vairāk kā 10 darbinieki.

Uzņēmums par darbinieku savā kontā bankā "Oschadbank" iemaksās 200 000 grivnu (5400 eiro) ķīlu, kas tiks atmaksāta pēc darbinieka atgriešanās no ārvalstīm. Pārkāpuma gadījumā nauda tiks pārskaitīta Aizsardzības ministrijas vajadzībām, un uzņēmums nevarēs noformēt jaunas darbinieku izceļošanas atļaujas.

Sviridenko šos pasākumus nodēvēja par svarīgu uzņēmējdarbībai nepieciešamu soli - tādējādi Ukrainas darbinieki varēs piedalīties starptautiskos pasākumos un slēgt līgumus.

Kopš Krievijas iebrukuma sākuma ieviestā karastāvokļa laikā no Ukrainas ir aizliegts izbraukt vīriešu dzimuma Ukrainas pilsoņiem vecumā no 18 līdz 60 gadiem, izņemot dažas personu kategorijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!