Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Francijas transporta lietu ministrs Klements Beaune aicinājis izmeklēt Francijas naftas uzņēmumu "TotalEnergies", kas, iespējams, ir iesaistīts reaktīvo dzinēju degvielas piegādē Krievijas militārpersonām, informē medijs "Reuters".

Medijs ziņo, ka "TotalEnergies", caur sadarbību ar Krievijas uzņēmumu "Novatek", ir iesaistīts gāzes kondensāta piegādē, lai ražotu reaktīvo dzinēju degvielu, ko, iespējams, Krievijas bruņoto spēku lidmašīnas izmanto Ukrainā.

"Šis ir ārkārtīgi nopietns temats, tāpēc ir nepieciešams veikt izmeklēšanu" Francijas televīzijas raidījumā sacīja Francijas transporta ministrs.

Francijas uzņēmums "TotalEnergies", kurš atšķirībā no lielākajiem Rietumu sāncenšiem un par spīti kritikai, ir turējies pie saviem aktīviem Krievijā, sacīja, ka tas nav zinājis par uzņēmuma biznesa partneru iespējamo reaktīvo dzinēju degvielas ražošanu.

Beaune, kurš sacīja, ka viņam nav pietiekamas informācijas, lai nostātos kāda pusē, bija pirmā Francijas valdības amatpersona, kas pauda viedokli par apsūdzībām. Šīs pret Francijas uzņēmumu vērstās apsūdzības varētu iedragāt prezidenta Emanuela Makrona centienu panākt mieru Ukrainā nozīmi.

Degviela, kas piegādāta divām Krievijas gaisa spēku bāzēm, kuras, iespējams, bija iesaistītas gaisa triecienu veikšanā Ukrainā, tika ražota no gāzes kondensāta, ko piegādāja "Terneftegaz", no kura "TotalEnergies" pieder 49% uzņēmuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!