Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Krievijas prezidents, agresors Vladimirs Putins un aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu, visticamāk, varētu būt atlaiduši vismaz sešus ģenerāļus saistībā ar operacionālajām neveiksmēm, ko okupantu armija cietusi Ukrainā, teikts jaunākajā izlūkošanas informācijā, kuru publicējusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Londona atgādina, ka 24. augustā Šoigu sacīja, ka Krievija apzināti palēnina savas militārās kampaņas tempu Ukrainā, ko veicinot nepieciešamība samazināt civiliedzīvotāju upurus. Kā uzsver britu izlūki, tā gandrīz noteikti ir apzināta dezinformācija. Krievijas ofensīva ir apstājusies Krievijas vājā militārā snieguma un sīvās Ukrainas pretestības dēļ. Pēc Šoigu pavēles spēki, kas darbojas Ukrainā, vairākkārt ir nokavējuši plānotos operāciju grafikus.

Dienā, kad runāja Šoigu, Krievijas tuva darbības rādiusa ballistiskā raķete "SS-26 Iskander" ietriecās vilcienā Čaplinas pilsētā, nogalinot vismaz divus bērnus. Tas liecina par Krievijas gatavību radīt papildu zaudējumus, ja tā uzskata, ka raķešu vai artilērijas triecienu veikšanai ir militāras priekšrocības, raksta Lielbritānijas ministrija.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".Kopumā karš Ukrainā turpinās kopš 2014. gada, kad Krievija okupēja Krimas pussalu un aizsāka karu Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!