Foto: Sputnik/Scanpix

Ukrainas militārā aviācija otrdien devusi 16 triecienus ienaidnieka pozīcijām, iznīcinot okupantu karaspēka vadības punktus un loģistiku, paziņoja operatīvā pavēlniecība "Dienvidi".

Dienas gaitā Ukrainas raķešu un artilērijas apakšvienības īstenoja triecienus četriem ienaidnieka karaspēka vadības punktiem un četriem transporta tiltiem – Kahovkas, Darjivskas un diviem Antonivkas tiltiem. Šo tiltu bojājuma pakāpe maksimāli ierobežo ienaidnieka iespējas tos izmantot.

"Mūsu aviācija veikusi 16 triecienus atbalsta punktiem, munīcijas noliktavām un dzīvā spēka, bruņojuma un tehnikas koncentrācijas rajoniem," teikts paziņojumā.

Operatīvā pavēlniecība "Dienvidi" paziņoja, ka ir iznīcināti 117 ienaidnieka karavīri un vairāk nekā 30 tehnikas vienības: deviņi tanki T-72, trīs reaktīvās zalvju uguns sistēmas "Grad", pašgājējs lielgabals "Giacint-S", pašgājēja haubice "Msta", 18 autobruņutehnikas vienības un četras munīcijas noliktavas Mikolajivas apgabala Baštankas rajonā un Hersonas apgabala Berislavas, Kahovkas un Hersonas rajonos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!