Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes specvienība Kremļa okupētajā Zaporižjas apgabala daļā veikuši specoperāciju, kuras laikā iznīcināti vai būtiski bojāti objekti, ko Krievijas spēki izmantojuši par bāzēm, vēsta aģentūra UNIAN.

Kā pirmdien ziņo militārā izlūkdienesta preses centrs, operācija notikusi okupētajā Kamjankā-Dņiprovskā. Vairākās operācijas skartajās ēkās turpinoties ugunsgrēki.

"Iznīcināta pseidoreferendumam paredzēto biļetenu uzglabāšanas vieta. Turklāt noliktava tika uzspridzināta no ēkas iekšienes. Visi drukātie materiāli ir iznīcināti. Līdzās tam iznīcināta FSB apakšvienība, kas apsargāja biļetenu noliktavu. Precīzs nogalināto un ievainoto skaits tiek precizēts. Tos, kas paglābās, un ievainotos steidzami evakuē okupētās Krimas virzienā," skaidro dienestā.

Pēc Ukrainas specvienības operācijas okupanti pilsētā ieviesuši komandantstundu un virs tās lidinoties militārie helikopteri. Civiliedzīvotāji operācijas laikā nav cietuši, apgalvots paziņojumā.

ASV dienesti iepriekš lēsa, ka Krievija varētu "referendumus" par pievienošanos Krievijai Hersonas, Zaporižjas, Doneckas, Luhanskas un Harkivas apgabalos sarīkot tuvākajās nedēļās. Ukrainas pretuzbrukums šos plānus gan varētu būt patraucējis.

Ukraina par pretuzbrukuma sākumu valsts dienvidos paziņoja 29. augustā.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem. Okupantu zvērības masveidā sāka nākt gaismā pēc tam, kad ukraiņi viņus padzina no Kijivas apkārtnes, piemēram, Bučas.

Krievijas attieksmi pret ukraiņiem, tostarp nogalinot un veidojot filtrācijas nometnes, raksturo šis "fašisma manifests", ko publicēja Kremļa propagandas ziņu aģentūra "RIA Novosti".

Kopumā karš Ukrainā turpinās kopš 2014. gada, kad Krievija okupēja Krimas pussalu un aizsāka karu Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!