Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ukrainas armijai pēdējās diennakts laikā izdevies izspiest Krievijas karaspēku no vairāk nekā 20 apdzīvotajām vietām, pirmdienas rītā ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Turpinās apdzīvoto vietu atbrīvošana Harkivas un Doneckas apgabalos.

Krievi steigā pamet savas pozīcijas un bēg dziļāk okupētajās teritorijās vai arī uz Krievijas teritoriju.

Pēdējās diennakts laikā Harkivas apgabalā krievi izveduši vietējiem iedzīvotājiem nolaupīto īpašumu un automobiļus no Velikijburlukas.

Luhanskas apgabalā krievu militārpersonas kopā ar ģimenēm pametušas Svatoves pilsētu, un tur palikusi tikai tā dēvētā tautas milicija, kas saformēta no vietējiem kolaboracionistiem.

Ienaidnieks cietis arī smagus zaudējumus dienvidu karadarbības zonā Hersonas virzienā.

Saskaņā ar Ukrainas armijas ģenerālštāba rīcībā esošo informāciju Sevastopolē bāzētā Krievijas 810.atsevišķā jūras kājnieku brigāde zaudējusi gandrīz 85% personālsastāva.

Ukrainas armijas ģenerālštābs norāda, ka krievu karavīru morāli psiholoģiskais stāvoklis esot ārkārtīgi zems un tie masveidā atsakoties no atgriešanās karadarbības zonā.

Svētdienas vakarā krievi izšāva uz Ukrainu 12 spārnotās raķetes, no kurām deviņas tika notriektas.

Ienaidnieka dzīvā spēka un kara tehnikas zaudējumi vēl tiek precizēti.

Sasniedz robežu Harkivas apgabalā


Ukrainas armija Harkivas apgabala ziemeļos sasniegusi valsts robežu, pirmdien ziņo Robežsardzes preses dienests.

Ukraiņu robežsargi izplatījuši videoierakstu, kurā redzams, kā tiek norauts Krievijas karogs un tā vietā pacelts Ukrainas karogs.

Ukraiņu robežsargi arī paziņojuši, ka viņi "robežu slēdz".

Iznīcina okupantu munīcijas noliktavu


Ukrainas armija karadarbības dienvidu zonā Kahovkā iznīcinājusi kārtējo Krievijas karaspēka munīcijas noliktavu, pirmdien ziņo Ukrainas armijas operatīvais štābs "Dienvidi".

Pēdējās diennakts laikā krievi zaudējuši arī 40 karavīrus, četrus tankus, trīs pašgājējas haubices "Msta-S", četras cita veida bruņutehnikas vienības un radioelektroniskās karadarbības staciju.

Krievija maina armijas vadību


Pēc sakāves, ko krievi cietuši Ukrainas armijas pretuzbrukuma rezultātā, kārtējo reizi nomainīta Krievijas karaspēka Rietumu grupas vadība, svētdienas vakarā paziņojusi Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenā izlūkošanas pārvalde (GUR).

Lai atjaunotu Rietumu grupas "vadības stabilitāti", par tās komandieri iecelts līdzšinējais Centra grupas pavēlnieks ģenerālleitnants Aleksandrs Lapins, kas vadību pārņem līdz ar savu štābu.

Karaspēka Centra grupas štābs jau pārcelts no Luhanskas uz Rietumu grupas komandpunktu.

GUR vēsta, ka lēmums par līdzšinējā Rietumu grupas komandiera ģenerālleitnanta Romāna Berdņikova turpmāko likteni vēl neesot pieņemts.

Par Rietumu grupas komandieri Berdņikovs tika iecelts tikai 26.augustā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!