Foto: AP/Scanpix/LETA

Ukrainas armijas pretuzbrukumā Harkivas apgabalā Krievijas karaspēks cietis ievērojami lielākus zaudējumus nekā ukraiņi, televīzijas tiešraidē paziņojis Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sekretārs Oleksijs Danilovs.

"Varu teikt, ienaidnieka zaudējumu skaitļi attiecībā pret mūsu zaudējumiem (..) ir viens pret deviņi vai viens pret desmit. Uz vienu no mūsu kritušajiem (..) ir deviņi līdz desmit kritušo" krievu sacīja Danilovs.

Viņš piebilda, ka tas ir ļoti interesants rādītājs un ka Ukrainas bruņotie spēki lauž karamākslas stereotipus, jo saskaņā ar vispārpieņemtajiem uzskatiem uzbrucējiem parasti ir lielāki zaudējumi.

"Mēs laužam ne tikai karamākslas stereotipus, mēs šodien laužam daudzus NATO valstu pārstāvju un mūsu partneru stereotipus. Viņi ir patīkami pārsteigti par mūsu militārpersonu, mūsu civiliedzīvotāju un visas sabiedrības darba kvalitāti cīņā par neatkarību un brīvību," uzsvēra Danilovs, piebilstot, ka ne katra valsts spēj tā pretoties ienaidniekam.

Iznīcina okupantu tehniku dienvidos

Ukrainas armija karadarbības dienvidu zonā iznīcinājusi aptuveni 30 krievu kara tehnikas vienības, ceturtdien ziņo Ukrainas armijas operatīvais štābs "Dienvidi".

Saskaņā ar apstiprinātajām ziņām likvidēti 33 iebrucēji un 31 viena kara tehnikas vienība, tajā skaitā 11 tanki, piecas haubices "Mcta-B", pašgājējs lielgabals "Gvozdika", kā arī 13 citas bruņutehnikas un autotehnikas vienības.

Čkaloves rajonā notriekts krievu bumbvedējs "Su-24".

Iznīcinātas divas pretinieka munīcijas noliktavas Mikolajivas un Hersonas rajonā.

Krivijrihā okupanti sagrauj dambi

Ukrainas pilsētu Krivijrihu apdraud plūdi pēc Krievijas raķešu trieciena, kas izraisījis ūdens līmeņa celšanos Inhulecas upē, trešdien brīdināja Ukrainas prezidenta birojs.

Prezidenta biroja vadītāja vietnieks Kirilo Timošenko paziņoja, ka pēc Krievijas raķešu trieciena Krivijrihas hidrotehniskajām būvēm ūdens līmenis upē mainās katru stundu un pastāv applūšanas draudi.

"Trieciena vietā ir vērojama ūdens aizplūšana ar ātrumu 100 kubikmetri sekundē. Tas ir ievērojams apjoms. Ūdens līmenis Inhulecas upē mainās katru stundu. Mēs skaidri saprotam mērogu uzdevumiem, kas mums jārisina, lai likvidētu raķešu triecienu sekas," sacīja Timošenko.

Viņš piebilda, ka īpaši posteņi pastāvīgi novēro ūdens līmeni pilsētas ielās. Viņš sacīja, ka "situācija ir kontrolējama", bet ātrākai draudu likvidācijai ir piesaistīti visi dienesti.

Krivijriha ar 600 tūkstošiem iedzīvotāju ir Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska dzimtā pilsēta.

Krievijas bruņotie spēki trešdienas pievakarē deva raķešu triecienu Krivijrihai, nodarot postījumus hidrotehniskajām būvēm, un vairākos pilsētas rajonos radās ūdensapgādes traucējumi. Zelenskis paziņoja, ka okupanti ar šo raķešu triecienu mēģināja appludināt pilsētu.

Dnipropetrovskas apgabala gubernators Valentīns Rezničenko paziņoja, ka septiņas Krievijas raķetes H-22, kas tika izšautas no lidmašīnas, nodarīja "nopietnus bojājumus" Krivijrihas infrastruktūrai.

Zelenska auto iekļūst satiksmes negadījumā

Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska automobilis trešdien Kijivā iekļuva satiksmes negadījumā, bet prezidents tajā nav cietis, sociālajā tīklā "Facebook" paziņoja prezidenta preses sekretārs Serhijs Nikiforovs.

"Kijevā notika vieglās automašīnas sadursme ar Ukrainas prezidenta automobili un viņa eskorta mašīnām. Mediķi, kas pavadīja valsts galvu, sniedza neatliekamo palīdzību vieglās automašīnas vadītājam un nodeva viņu ātrās palīdzības mašīnai," kas aizveda viņu uz slimnīcu, rakstīja Nikiforovs.

Zelenski apskatīja ārsts, bet nopietni ievainojumi netika konstatēti.

Satiksmes negadījuma apstākļus izmeklē tiesībsargājošās iestādes.

Pirms šī incidenta Zelenskis trešdien apmeklēja no Krievijas karaspēka atbrīvoto Harkivas apgabala Izjumas pilsētu un tur piedalījās Ukrainas karoga pacelšanas ceremonijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!