Foto: EPA/Scanpix/LETA

Varas iestādes Maskavas stutēto separātistu un Krievijas okupētajos Ukrainas reģionos otrdien mudināja sarīkot "referendumus" par oficiālu pievienošanos Krievijai, ziņo medijs "The Moscow Times".

Tā sauktās "Tautu Republikas" Ukrainas Doneckas un Luhanskas apgabalos rīkos "referendumus" laika posmā no 23. līdz 27. septembrim.

Maskavas ieceltās amatpersonas okupētajos Ukrainas reģionos atkārtoja aicinājumus rīkot "referendumus", taču vēl nav noteikušas savu balsošanas datumu.

Daļēji Krievijas kontrolētajā Zaporižjas apgabalā vietējā sabiedriskā kustība "Mēs esam kopā ar Krieviju" vērsusies pie reģiona promaskaviskā līdera Jevgēņija Baļicka ar lūgumu sarīkot "referendumu".

Bijušais Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs iespējamos "referendumus" Doneckas un Luhanskas apgabalos nodēvēja par "būtiskiem", sakot, ka tie ļaus Maskavai šajā reģionā izmantot visas tās militārās spējas.

"Referendumu" sarīkošanu atbalstīja arī Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.

Ienaidnieks baidās un mēģina manipulēt, sacīja Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska štāba priekšnieks Andrijs Jermaks, kuru citē "The Kyiv Independent". "Tā izskatās bailes no sakāves, viņš teica. "Ukraina atrisinās Krievijas jautājumu. Apdraudējumu var novērst tikai ar spēku."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!