Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Krievijas uzņēmējs Jevgeņijs Prigožins 26.septembrī pirmo reizi publiski atzinis, ka 2014.gadā dibinājis nereģistrēto privāto militāro kompāniju "Vāgnera grupu", informē medijs "Reuters".

“Vāgnera grupas” kaujinieki, Krievijas bruņoto spēku veterāni, ir karojuši Lībijā, Sīrijā, Centrālāfrikas Republikā, Mali, šobrīd Ukrainā, kā arī citās valstīs.

Prigožinam piederošās ēdināšanas firmas preses dienests izlicis komentārus sociālajā tīklā “VKontakte”, atbildot uz lūgumu sniegt komentārus par to, kāpēc uzņēmējs pārstājis noliegt saikni ar vāgneriešiem.

“Es pats tīrīju vecos ieročus, pats kārtoju ložu necaurlaidīgās vestes un atradu speciālistus, kas varētu man palīdzēt. 2014. gada 1. maijā piedzima patriotu grupa, kas vēlāk tika nosaukta par Vāgnera Bataljonu,” sacīja Prigožins, piebilstot, “ es esmu lepns, ka spēju aizstāvēt viņu tiesības aizsargāt savas valsts intereses”.

Prigožina ēdināšanas firma medijam “Reuters” apstiprināja, ka paziņojums ir neviltots.

Uzņēmēju, kurš pazīstams kā “Putina pavārs”, ASV un Eiropas Savienība ir sankcionējušas par viņa lomu “Vāgnera grupas” nelikumīgajās darbībās. Prigožins tiek apsūdzēts arī par interneta pētījumu aģentūras finansēšanu, kura centās ietekmēt ASV vēlēšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!