Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pēdējo dienu laikā Krievija okupētajā Ukrainas daļā no Krimas uz Hersonas apgabalu pārvietojusi 2000 mobilizēto, ceturtdien pavēstījis Ukrainas armijas ģenerālštābs

"Zināms par 2000 Krimā mobilizēto cilvēku nosūtīšanu 27.septembrī no Sevastopoles uz Hersonas apgabalu," teikts sociālajā tīklā "Facebook" publicētajā paziņojumā.

Okupētajā Krimā kara komisāri saņēmuši rīkojumu krievu okupācijas armijā visupirms iesaukt Krimas tatārus un nosūtīt viņus uz armijas daļām, kas veic uzdevumus intensīvu kauju zonās.

"Tikai [Krimas] Sakas rajonā 26.septembrī mobilizēts 21 šīs tautības cilvēks," teikts paziņojumā.

Melitopolē uzspridzināts kolaboracionistes auto

Krievijas sagrābtajā Zaporižjas apgabala Melitopolē uzsprādzis kolaboracionistes Jeļenas Šapurovas auto, ziņapmaiņas platformā "Telegram" ceturtdien pavēstījis pilsētas mērs Ivans Fedorovs.

Okupācijas administrācijā viņa bija atbildīga par "izglītības departamentu"

Saskaņā ar sākotnējo informāciju Šapurova izdzīvojusi.

Sprādziens noticis dzīvojamā zonā līdzās rūpniecības un ekonomikas koledžai.

"Precizēta informācija no pretošanās kustības - sadedzis vietējās augsta ranga kolaboracionistes Jeļenas Šapurovas auto," pavēstīja mērs.

"Cilvēks, kas miera dzīvē bija slavens ar daudzām korupcijas shēmām, atradis savu "aicinājumu" - vadīt okupācijas "izglītības departamentu" un visādā veidā palīdzēja okupantiem ieviest Krievijas "izglītības" režīmu. Atbilstoši aculiecinieku teiktajam nodevēja ir dzīva, kaut arī pārbijusies teju līdz nāvei," norādījis Fedorovs.

Ukraina: Krievijas dzīvā spēka zaudējumi sasniedz 58 580 karavīrus

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz ceturtdienas rītam sasnieguši 58 580 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Diennakts laikā iznīcināti 430 iebrucēji un 13 tanki, notriektas četras krievu spārnotās raķetes.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma 24.februārī krievi zaudējuši 2325 tankus, 4909 bruņutransportierus, 1385 lielgabalu, 331 daudzlādiņu reaktīvo iekārtu, 175 zenītartilērijas iekārtas, 262 lidmašīnas, 224 helikopterus, 995 bezpilota lidaparātus, 246 spārnotās raķetes, 3751 automobili un autocisternu, 15 kuģus un ātrlaivas, kā arī 131 specializētās tehnikas vienību.

Vislielākos zaudējumus pēdējās diennakts laikā krievi cietuši Kramatorskas un Doneckas virzienos.

Krievijas zaudējumu apmērs tiek precizēts, jo informācijas ieguvi traucē karadarbība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!