Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Bulgārijā svētdien notikušajās parlamenta pirmstermiņa vēlēšanas visvairāk balsu saņēmusi bijušā premjerministra Boiko Borisova vadītā konservatīvā partija GERB, liecina provizoriskie rezultāti, tomēr analītiķi brīdina, ka politiskās nestabilitātes laikmets valstī vēl nebūt nav beidzies.

GERB izcīnījusi 23 līdz 25% balsu, bet GERB galvenā konkurente bijušā premjerministra Kirila Petkova vadītā partija "Turpinām pārmaiņas" (PP) varētu būt ieguvusi 19 līdz 20% balsu.

Kā norāda eksperti, GERB būs jāiegulda smags darbs, lai atrastu koalīcijas partnerus.

Vēlēšanu līderiem seko mazākumtautību partija "Kustība par tiesībām un brīvībām" ar aptuveni 15% balsu, prokrieviskās partija "Vazraždane" (Atdzimšana) ar aptuveni desmit procentiem, centriski labējais bloks "Demokrātiskā Bulgārija" ar 7,5%, savukārt nacionālkonservatīvā partija "Bulgārijas rītausma" saņēmusi 4,5%, bet populistu partija "Ir tāda tauta" balansē uz 4% robežas.

Ekspremjers Petkovs jau atzinis sakāvi un apliecinājis, ka necentīsies iekļūt valdošajā koalīcijā un ieņems vietu opozīcijā.

Grūtības GERB ceļā uz koalīcijas izveidi sagādā tas, ka teju visas pārējās partijas Borisovu un viņa līdzgaitniekus apsūdz korupcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!