Foto: EPA/Scanpix/LETA

No Krievijas iegūtais militārais aprīkojums tagad veido lielu daļu no Ukrainas bruņoto spēku tehnikas apjoma, teikts jaunākajā izlūkošanas informācijā, kuru publicējusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Londona ziņo, ka kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā sākuma Kijiva, visticamāk, ir sagrābusi vismaz 440 Krievijas galvenos kaujas tankus un aptuveni 650 citas bruņumašīnas. Vairāk nekā puse no Ukrainas pašlaik izvietotās tanku flotes, iespējams, sastāv no Krievijas iegūtiem militārajiem transportlīdzekļiem.

Krievijas spēku nespēja iznīcināt neskarto ekipējumu pirms atkāpšanās vai padošanās izceļ viņu slikto apmācību un zemo kaujas disciplīnas līmeni, norāda Lielbritānijas ministrija.

Tā kā Krievijas formējumi ir pakļauti spiedienam vairākos sektoros un tās karaspēkam kļūstot arvien demoralizētākam, Krievija, visticamāk, turpinās zaudēt smago bruņojumu, noslēgumā raksta britu izlūki.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!