Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Apvienoto Nāciju Organizācija (ANO) aicina izveidot humāno koridoru, lai varētu izvest degvielu no Haiti galvenā termināļa Portoprensā, kur holēras uzliesmojums un pieaugošā bandu vardarbība ir radījusi plaša mēroga krīzi, raksta "Al Jazeera".

Bruņotas bandas nedēļām ilgi ir bloķējušas Varrē termināli – galveno punktu, kur valstij tiek piegādāta degviela.

ANO Integrētais birojs Haiti (BINUH) ceturtdien aicināja "nekavējoties atvērt humānās palīdzības koridoru, lai ļautu piegādāt degvielu". "Piekļuve dzeramajam ūdenim, sanitārija un veselības aprūpe ir nopietni traucēta, kas ir būtiski, lai novērstu holēru un ātri reaģētu uz to," teikts paziņojumā. "Krīze, ko pārdzīvo Haiti, ietekmē iedzīvotājus visā teritorijā, un visneaizsargātākie cilvēki ir pirmie, kas cieš no [resursu] blokādes."

Vietējās varas iestādes un starptautiskās palīdzības grupas ir cēlušas trauksmi pēc tam, kad Haiti nedēļas nogalē ziņoja par pirmajiem holēras gadījumiem vairāk nekā trīs gadu laikā.

Premjerministrs Ariels Henrijs uzrunā trešdienas vakarā aicināja Haiti sniegt starptautisku palīdzību. "Mēs vēlamies, lai viņi sniegtu visu nepieciešamo atbalstu, lai novērstu cilvēku nāvi," sacīja Henrijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!