Foto: AFP/Scanpix/LETA

ASV Finanšu ministrija ceturtdien paziņoja par jaunām sankcijām pret septiņiem Irānas augstākajiem līderiem, reaģējot uz Islāma Republikas īstenoto vardarbīgo protestu apspiešanu, raksta "Politico".

Sankcijas, kas ieviestas dažas stundas pēc tam, kad "Amnesty International" ziņoja, ka protestos gājuši bojā vismaz 82 cilvēki, un tās ir vērstas pret drošības sektora līderiem, kā arī valdības ministriem, tostarp Irānas iekšlietu ministru Ahmadu Vahidi un tās komunikāciju ministru Eisu Zarepuru.

"Tiesības uz vārda brīvību un miermīlīgas pulcēšanās brīvību ir ļoti svarīgas, lai garantētu personas brīvību un cieņu," teikts ASV Valsts kases sekretāra vietnieka Braiena Nelsona paziņojumā. "ASV nosoda Irānas valdības īstenoto interneta slēgšanu un miermīlīgo protestu nepārtraukto vardarbīgo apspiešanu un nevilcināsies vērsties pret tiem, kas vada un atbalsta šādas darbības," turpināja Nelsons.

Šis paziņojums iezīmē otro sankciju kopumu, ko ASV ir noteikušas pret Irānas amatpersonām pēc 22 gadus vecās Mašas Amini nāves, kura tika arestēta un apsūdzēta valstī stingri noteikto sieviešu ģērbšanās prasību pārkāpšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!