Foto: EPA/Scanpix/LETA

Ukrainas aizsardzības jomas sadarbībā ar ASV galvenā prioritāte ir pretgaisa aizsardzība, pirmdien sociālajā tīklā "Twitter" apliecināja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

"Produktīva saruna ar [ASV prezidentu] Džo Baidenu. Šobrīd pretgaisa aizsardzība ir prioritāte numur viens mūsu aizsardzības jomas sadarbībā," tviterī raksta Ukrainas līderis.

Ukrainai "arī ir nepieciešama ASV vadība ar stingru nostāju G7 un mūsu rezolūcijas atbalstu ANO Ģenerālajā asamblejā", norādīja Zelenskis.

Jau ziņots, ka Kijivas centru pirmdienas rītā satricinājuši vairāki sprādzieni, kurus, visticamāk, izraisījuši Krievijas raķešu triecieni. Sprādzienos ir cietušie un bojāgājušie.

Krievijas karaspēkam naktī uz svētdienu ar raķetēm apšaudot dzīvojamās mājas Zaporižjā, nogalināti 13 un ievainoti 89 cilvēki, paziņojušas Ukrainas amatpersonas. Raķetes trāpījušas gan daudzdzīvokļu ēkām, gan privātmājām.

Sestdien ap pulksten 6 uz Krimas tilta, kas ir vienīgais sauszemes transporta savienojums starp Krieviju un okupēto Krimas pussalu, notika sprādziens, kā rezultātā aizdegās pa dzelzceļu braucoša vilciena degvielas cisternas un sabruka daļa autoceļa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!