Foto: AP/Scanpix/LETA

Maskava ir apsolījusi bezmaksas izmitināšanu daļēji okupētā Hersonas apgabala iedzīvotājiem, kuri vēlas evakuēties uz Krieviju, kas liecina, ka Ukrainas militārie panākumi kara dienvidu frontē satrauc Kremli, raksta "Associated Press" (AP).

Maskavā ieceltais Hersonas vadītājs, kas ir viens no četriem Krievijas prezidenta Vladimira Putina pagājušajā mēnesī nelikumīgi anektētajiem reģioniem, lūdza Kremlim organizēt evakuāciju no četrām pilsētām, atsaucoties uz nemitīgajām Ukrainas spēku apšaudēm.

Maskavas ieceltās reģionālās administrācijas vadītājs Vladimirs Saldo paziņoja, ka pieņemts lēmums evakuēt Hersonas iedzīvotājus uz Krievijas Rostovas, Krasnodaras un Stavropoles apgabaliem, kā arī uz Krimas pussalu, ko Maskava 2014.gadā nelegāli anektēja no Ukrainas.

Paziņojums par evakuāciju izskanēja laikā, kad Ukrainas spēki virzījušies uz priekšu dziļāk Hersonas reģionā, lai gan tas noticis lēnākā tempā nekā pirms dažām nedēļām. Ukrainas spēki ziņoja, ka pēdējā mēneša laikā reģionā ir atguvuši 75 apkaimes, ceturtdien vēstīja Ukrainas Īslaicīgi okupēto teritoriju reintegrācijas ministrija.

Līdzīgas kampaņas rezultātā Ukrainas austrumos atbrīvotas 502 apkaimes Harkivas apgabalā, 43 Doneckas apgabalā un septiņas Luhanskas apgabalā, piebilda ministrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!