Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Brazīlijas prezidents Žairs Bolsonaru ir aicinājis kravas automašīnu vadītājus, kas protestē pret svētdienas vēlēšanu rezultātiem, atbrīvot ceļus un protestēt citviet, ziņo britu raidsabiedrība BBC.

Galēji labējā prezidenta atbalstītāji visā Brazīlijā bloķējusi lielceļus kopš tika paziņots, ka Bolsonaru zaudējis vēlēšanās un ka par nākamo Dienvidamerikas lielvalsts līderi kļūs Luiss Inasiu Lula.

Bolsonaru sacīja, ka ceļu bloķēšana nav daļa no "likumīgajiem" protestiem. Viņš mudināja cilvēkus izvēlēties citus demonstrāciju veidus.

Vairāki Bolsonaru atbalstītāji ir atteikušies pieņemt svētdien notikušās prezidenta vēlēšanu otrās kārtas rezultātus, kurā bijušais prezidents Lula uzvarēja ar 50,9% balsu.

Sašutuši par rezultātu, kravas automašīnu vadītāji visā valstī uzsāka ceļu blokādes. Tās līdz šim ilgušas trīs dienas, radot ievērojamus traucējumus preču, tostarp pārtikas un degvielas, pārvadājumiem.

Komentējot blokādes, savā "Twitter" profilā trešdien ievietotajā video, Bolsonaru sacīja: "Es zinu, ka jūs esat sarūgtināti (..) Es arī. Bet mums jābūt apdomīgiem." "Es vēlos izteikt aicinājumu: atbrīvojiet ceļus," viņš sacīja.

Lai gan Bolsonaru joprojām nav publiski atzinis zaudējumu prezidenta vēlēšanās, otrdien viņš arī neapstrīdēja vēlēšanu rezultātu. Bolsonaru pilnvaras prezidenta amatā beigsies, kad 1. janvārī Lula tiks inaugurēts par viņa pēcteci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!