Foto: AFP/Scanpix/LETA

Jevgeņijs Prigožins, ar Kremli saistītais oligarhs, kas pazīstams arī ar iesauku "Putina pavārs", pirmdien "Telegram" ierakstā šķietami atzina Krievijas iejaukšanos ASV vēlēšanās, raksta CNN.

Prigožins sacīja, ka Krievija ir iejaukusies, iejaucas un turpinās iejaukties ASV demokrātijā, atbildot uz žurnālista jautājumu par Krievijas iespējamo iejaukšanos ASV Kongresa vēlēšanās 8.novembrī.

"Es jums atbildēšu ļoti smalki un delikāti un atvainojos, pieļaušu zināmu neskaidrību. Kungi, mēs iejaucāmies [ASV vēlēšanās], mēs iejaucamies un iejauksimies," izteicās Prigožins. "Rūpīgi, precīzi, ķirurģiski un savā veidā (..) Precīzu operāciju laikā mēs uzreiz izņemsim gan nieres, gan aknas," runājot medicīniskās analoģijās, viņš turpināja.

Kā norāda medijs, uzreiz nebija skaidrs, cik nopietni Prigožins izteicās savos komentāros, kas, šķiet, bija pausti mazliet sarkastiskā manierē. Taču ASV ir noteikušas sankcijas Prigožinam par "Internet Research Agency" finansēšanu - bēdīgi slaveno Krievijas "troļļu fermu", kas apsūdzēta par iejaukšanos vairākās nesenajās ASV vēlēšanās.

Septembrī Prigožins arī atzina, ka ir nodibinājis "Vagner" grupējumu - privātu algotņu grupu, kas apsūdzēta kara noziegumos Āfrikā, Sīrijā un Ukrainā, pēc tam, kad viņš gadiem ilgi noliedza saistību ar šo organizāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!