Foto: EPA/Scanpix/LETA

Pēc pēdējā Krievijas raķešu un dronu uzbrukuma Ukrainai, ir cietusi gandrīz puse šīs valsts enerģētikas sektora, ziņo BBC, atsaucoties uz Ukrainas premjerministru.

Turklāt bojājumi nodarīti, temperatūrai Ukrainā noslīdot zem nulles; daudzviet, tostarp Kijivā uzsnidzis pirmais sniegs.

Jau iepriekš Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis vēstīja, ka valstī bez elektrības palikuši vairāk nekā desmit miljoni cilvēku. Kopumā 17 valsts reģionos un galvaspilsētā situācija ar enerģijas apgādi ir sarežģīta, tomēr nozares speciālisti strādā, lai atjaunotu padevi.

"Diemžēl Krievija turpina veikt raķešu triecienus Ukrainas civilajai un kritiskajai infrastruktūrai. Gandrīz puse mūsu energosistēmas ir atspējota," BBC citē premjerministra Denisa Šmihala sacīto.

Savukārt Kijevas administrācijas vadītāja vietnieks Mikola Povorozņiks paudis, ka pilsēta gatavojas dažādiem scenārijiem, tostarp pilnīgai slēgšanai.

No elektroenerģijas padeves pārrāvumiem visvairāk cieš Kijivas, Odesas, Vinnicas un Ternopiļas reģioni.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!