Foto: EPA/Scanpix/LETA
Lai apgādātu Ukrainu ar elektroenerģijas ģeneratoriem, Eiropas Parlamenta (EP) priekšsēdētāja Roberta Metsola kopā ar Florences mēru un "Eurocities" prezidentu Dario Nardellu sākusi kampaņu "Cerību ģeneratori", ziņo EP preses dienests.

Kampaņā pilsētas tiek aicinātas ziedot elektroenerģijas ģeneratorus un transformatorus, lai palīdzētu ukraiņiem pārvarēt gaidāmo skarbo ziemu. "Eurocities" ir vairāk nekā 200 Eiropas lielāko pilsētu tīkls, kurā no Latvijas piedalās Rīga.

Šie ģeneratori palīdzēs uzturēt būtisku valsts infrastruktūru, piemēram, apgādāt ar elektroenerģiju slimnīcas, skolas, ūdensapgādes iekārtas, palīdzības centrus, patversmes, mobilo sakaru torņus un citus svarīgus objektus.

Kopš Krievija sākusi karu pret Ukrainu, tā pastāvīgi uzbrūk ļoti nozīmīgiem Ukrainas civilās infrastruktūras objektiem, tādējādi pārkāpjot starptautiskās un humanitārās tiesības. Šajos uzbrukumos ir sabojāta vai iznīcināta vairāk nekā puse Ukrainas elektroenerģijas tīkla, atstājot miljoniem ukraiņu bez elektrības.

Kampaņas atklāšanas Metsola sacīja: "Eiropas Parlaments un ES ir izrādījuši lielu solidaritāti ar Ukrainu humanitārajā, militārajā un finanšu jomā. Tagad valstij nepieciešams praktisks atbalsts, lai tā spētu izturēt ziemu. Aicinu Eiropas visas lielās un mazās pilsētas un reģionus pievienoties kampaņai "Cerību ģeneratori". Kopā varam paveikt ļoti daudz."

"Nākamnedēļ Vīnē ikgadējā "Eurocities" sadarbības platformā ar šo iniciatīvu iepazīstināsim tuvāk vairāk nekā 80 pilsētas, kas tajā piedalīsies. Kā pilsētu pašvaldību vadītāji mēs zinām, cik svarīga ir vietējo pakalpojumu pieejamība. Izsludinot tiešu aicinājumu pilsētām kopīgi palīdzēt Ukrainai un ziedot tai ģeneratorus un transformatorus, varam palīdzēt nodrošināt, ka Ukrainas pilsētas spēs vadīt savu ikdienas dzīvi tik labi, cik vien iespējams, " pauda "Eurocities" prezidents un Florences mērs Dario Nardella.

Kampaņas atklāšanā piedalījās arī Ukrainas prezidenta Zelenska biroja vadītājs Andrijs Jermaks, kurš pauda atzinību par šo iniciatīvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!