Foto: Kadrs no video

Biroju ēkā Zaporižjas nomalē Ukrainas karavīri strādā pie sistēmas, kuru paši ukraiņi uzskata par vienu no galvenajiem ieročiem cīņā pret Krieviju, vēsta medijs "The Guardian".

Šīs ēkas iekšpusē atrodas vairāk nekā desmit datoru, kuros vērojama pastāvīgi atjaunināta informācija par situāciju kaujas laukā. Tajos redzams Krievijas bruņoto spēku izvietojums Ukrainas teritorijā, tostarp, tiek atklāts, kur atrodas paslēptie tanki un artilērija. Tāpat tiek apkopota no sociālajiem medijiem iegūtā informācija par vienību un karavīru atrašanās vietām. Ukraiņi spēj noteikt arī okupantu vienību kustību, kas vērojama līdz pat sīkām apvidus detaļām.

Visa iegūtā informācija ir piefiksēta sistēmā un raidīta tiešsaistē, piemēram, Melitopolē bija redzama krievu kolonnu kustība. "Mēs tagad saprotam viņu maršrutus un to, kā tie ir mainījušies," portālam "The Guardian" sacīja viens no organizācijas darbiniekiem Šlomo, piebilstot, ka "viņi [Krievija] izmanto Melitopoli kā lielu loģistikas centru, un mēs cenšamies saprast vienību kustības patieso mērķi".

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!