Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ukrainas drona trieciena rezultātā naktī no svētdienas uz pirmdienu Krievijas Engelsas gaisa spēku bāzē Saratovā dzīvību zaudējuši trīs Krievijas karavīri, vēsta Krievijas mediji.

Tas ir jau otrais bezpilota lidaparātu uzbrukums Engelsas gaisa spēku bāzei šomēnes. Bāze atrodas aptuveni 500 kilometrus no Ukrainas robežas.

Krievijas ziņu aģentūra TASS, atsaucoties uz Krievijas Aizsardzības ministriju, vēstīja, ka Krievijas pretgaisa aizsardzībai izdevies dronu notriekt, bet lidrobota atlūzas nogalinājušas trīs karavīrus.

Krievijas aizsardzības ministrija ziņoja, ka bāzē esošās lidmašīnas nav cietušas. Engelsas bāzē atrodas stratēģiskie bumbvedēji "Tu-95" un "Tu-160", kas izmantoti uzbrukumos Ukrainai.

5. decembrī Maskava ziņoja, ka Ukrainas droni izraisījuši sprādzienus Engelsas bāzē un lidlaukā Rjazaņas apgabalā, nogalinot trīs karavīrus un četrus ievainojot. Reaģējot uz šiem dronu uzbrukumiem, Krievija īstenoja masīvu raķešu uzbrukumu Ukrainai.

Ukrainas armija oficiāli nav komentējusi šos uzbrukumus. Taču Ukrainas Gaisa spēku pārstāvis pulkvedis Jurijs Ihnats šodien televīzijā izteicās, ka tās ir Krievijas agresijas sekas.

"Ja krievi domāja, ka karš viņus neskars dziļi aizmugurē, viņi dziļi maldījās," sacīja pulkvedis.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!