Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Arodskola, kas, pēc Krievijas apgalvojumiem sabombardēta kopā ar simtiem Ukrainas karavīru, paziņojusi, ka skolai tikai izsisti logiem stikli un bojāts interjers un nekādi karavīri tur nav nogalināti.

Arī ziņu aģentūras AP žurnālisti novēroja līdzīgu ainu šajā vietā.

Krievijas armija paziņoja, ka uz Kramatorsku izšautās raķetes sestdien trāpījušas divās ukraiņu karavīru kazarmās, nogalinot 600 no 1300 tur esošajiem karavīriem. Krievija kā uzbrukuma mērķi minēja konkrēto arodskolu.

Ziņu aģentūras AP žurnālisti, kuri šodien apmeklēja arodskolu, redzēja četrstāvu betona ēku, kurai izbiruši stikli lielākajai daļai logu. Ēkas iekšpusē cilvēki nodarbojās ar sakopšanas darbiem, metot gruvešus raķetes izsistajā bedrē pie ēkas.

Otra skolas ēka ar sešiem stāviem nebija cietusi. Ukrainas armijas karavīru tur nebija. Nebija redzami arī nekādi upuri.

Arodskolas direktora vietniece Jana Pristupa žurnālistiem norādīja, ka Krievijas paziņojumi par raķetes trāpījumu kazarmās ir nepatiesi.

"Neviens nekur neredzēja nevienu asins lāsīti. Visi vakar redzēja, ka neviens nekādus līķus nekur nenesa. Tikai cilvēkus, kas sakopj," piebilda Pristupa.

Viņā atklāja, ka pirms kara sākuma skolā mācījās vairāk nekā 300 audzēkņu, no kuriem vairums apguva mehānisko inženieriju, bet pēc Krievijas iebrukuma februārī lielākā daļa mācību stundu notiek attālināti.

Audzēkņi tagad ir šokā, viņa piebilda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!