Foto: EPA/Scanpix/LETA

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs ir atzinīgi novērtējis nesenās apņemšanās no Rietumu sabiedrotajiem piegādāt Ukrainai smagos ieročus, raksta "Al Jazeera".

"Nesenie solījumi par smago kara ekipējumu [Ukrainai] ir svarīgi, un es ceru, ka tuvākajā nākotnē tādu būs vairāk," sacīja Stoltenbergs.

Uz jautājumu, vai Vācijai arī vajadzētu Ukrainai piegādāt smago bruņojumu, Stoltenbergs sacīja: "Mēs atrodamies kara izšķirošajā fāzē. Mēs piedzīvojam sīvas cīņas. Tāpēc ir svarīgi, lai mēs nodrošinātu Ukrainai nepieciešamos ieročus, lai tā uzvarētu un turpinātu [eksistēt] kā neatkarīga valsts."

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis sestdien aicināja Rietumus sniegt Kijivai smagos ieročus, sakot, ka Krievijas "teroru" var apturēt tikai kaujas laukā. "Kas tam vajadzīgs? Tie ieroči, kas atrodas mūsu partneru noliktavās," uzrunā izteicās Zelenskis.

Apvienotās Karalistes premjerministrs Riši Sunaks pauda, ka Londona piegādās Ukrainai tankus "Challenger 2", padarot to par pirmo Rietumvalsti, kas nodrošinās Kijivai šādu bruņojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!