Foto: AFP/Scanpix/LETA

Lielā kontrabandas apmēra dēļ Lietuva no ceturtdienas slēgusi vienu no diviem dzelzceļa kontrolpunktiem uz robežas ar Baltkrieviju, paziņoja Lietuvas Valsts robežsardzes dienests.

Tas norādīja, ka Stasīlas kontrolpunkts būs slēgts līdz laikam, kad tajā tiks uzstādīta stacionārā rentgena kontroles sistēma. Šo sistēmu plānots ierīkot 2024. gada beigās.

"Šie pasākumi tiek veikti, jo ar vilcieniem no Baltkrievijas tiek transportēts liels kontrabandas daudzums, un tas rada paaugstinātu apdraudējumu Lietuvas nacionālajai drošībai," teikts Valsts robežsardzes dienesta paziņojumā.

Pagājušajā gadā Stasīlas kontrolpunktā, pārbaudot kravas vilcienus no Baltkrievijas, robežsargi 28 gadījumos atklājuši pavisam 2,5 miljonus paciņu kontrabandas cigarešu. Tas bija 87,6% no visām pagājušajā gadā Lietuvas robežsargu atklātajām kontrabandas cigaretēn.

Līdz stacionārās rentgena kontroles sistēmas ierīkošanai Stasīlas kontrolpunktā visi kravas vilcieni no Baltkrievijas uz Lietuvu brauks caur Kenas kontrolpunktu, kur rentgena kontroles sistēma tika uzstādīta pagājušā gada oktobrī, norāda Lietuvas robežsardze.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!