Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Vairākas dienas pēc bijušā Itālijas premjerministra Silvio Berluskoni prokrieviskajiem paziņojumiem, konservatīvā Eiropas Tautas partija (EPP) atcēlusi Itālijā plānoto pasākumu.

"Mēs izlēmām atcelt pieredzes apmaiņas semināru Neapolē," tviterī piektdien paziņojis EPP priekšsēdētājs Manfrēds Vēbers, kas pārstāv Vācijas kristīgos demokrātus (CDU).

"Atbalsts Ukrainai ir obligāts," uzsvēris Vēbers, piebilstot, ka EPP turpinās sadarboties ar Itālijas valdību jautājumos, kas saistīti ar Eiropas Savienību (ES).

Berluskoni ir premjerministres Džordžas Meloni vadītajā labējo partiju koalīcijā pārstāvētās konservatīvās partijas "Forza Italia" (Uz priekšu, Itālija!) līderis. Partija Eiropas Parlamentā (EP) darbojas EPP frakcijā.

Kā ziņots, Berluskoni aizpagājušajā nedēļā izteicies, ka Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis iznīcinot savu valsti, un aicinājis ASV iejaukties, lai apturētu Zelenska "uzbrukumu divām autonomajām Donbasa republikām".

Berluskoni paudis viedokli, ka Ukrainai vairs nesot piešķirami līdzekļi un ieroči.

Neskatoties uz to, Vēbers norādījis, ka Itālijas ārlietu ministrs un "Forza Italia" vicepriekšsēdis Antonio Tajāni, kā arī viņa pārstāvētā partija baudot pilnīgu EPP atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!