Foto: AFP/Scanpix/LETA

Ukrainas pretgaisa aizsardzība notriec 80% Krievijas palaisto raķešu, bet katrs uzbrukums tiek analizēts pretgaisa aizsardzības pilnveidošanai, paziņoja Ukrainas Apvienoto spēku pavēlnieks ģenerālleitnants Serhijs Najevs.

"Pašlaik notriekto raķešu īpatsvars ir ievērojami mainījies un līdzinās 80 procentiem. Retos gadījumos ir pat vairāk. Mūsu pretgaisa aizsardzības speciālisti ir kļuvuši profesionālāki un kompetentāki," sacīja Najevs.

Viņš piebilda, ka Krievijas karaspēks arī ir mainījis savu taktiku un gaisa uzbrukuma līdzekļu pielietošanas paņēmienus.

"Tāpēc mēs pēc katra [Krievijas] trieciena veicam analīzi. Par šo analīzi tiek ziņots un komandieri atbilstoši pieņem tādus lēmumus, lai pretgaisa aizsardzības stabilitāte būtu visaugstākajā līmenī," piebilda Najevs.

Apšaudē Zaporižjā četri nogalinātie


Krievijas raķešu triecienā naktī uz ceturtdienu Zaporižjā sagrauta piecstāvu dzīvojamā ēka un gājuši bojā vismaz četri cilvēki, pavēstījis pilsētas padomes sekretārs Anatolijs Kurtevs.

Ēka ir gandrīz pilnībā sagrauta, un zem gruvešiem joprojām atrodas cilvēki.

Noskaidrots, ka krievi izmantojuši zenītraķeti S-300.

Līdz plkst. 8 glābējiem izdevies atrast 11 cilvēkus.

Septiņi no izglābtajiem nogādāti slimnīcā. Trīs no viņiem atrodas ļoti smagā stāvoklī, bet četri - vidēji smagā stāvoklī. Starp viņiem ir arī kāda grūtniece.

Vēl pieci cilvēki, tajā skaitā viens bērns, šobrīd skaitās pazuduši bez vēsts.

Apšaudes rezultātā cietušas vēl divas daudzstāvu dzīvojamās ēkas, kas palikušas bez elektroapgādes un ūdens. Ēkām izsisti arī logu stikli.

Krievi, apšaudot pilsētu, Zaporižjā sagrāvuši jau deviņas dzīvojamās ēkas. Varasiestādēm radušās grūtības izmitināt cietušo ēku iedzīvotājus.

Šīs grūtības palielina apstāklis, ka Zaporižja uzņēmusi 200 000 pārvietoto personu, kuras nevēlas doties tālāk, jo sagaida, ka tuvākajā laikā viņu dzīvesvietas tiks atbrīvotas no iebrucējiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!