Foto: Shutterstock
Kukurūzas diētas pamatprincips balstās uz tās nosaukumu: iespējami daudz un dažādos veidos ēst kukurūzu. Tās var būt putras, pārslas vai vienkārši – kukurūza svaigā veidā. Ja tu izvēlies kukurūzas vālītes, tās jāēd svaigā veidā, bez sāls un citām garšvielām.

Ja nav iespējams uzturā lietot kukurūzas svaigā veidā, var izmantot konservētās. Tādā gadījumā porcijas lielums ir jāsamazina par 25%, jo konservēšanas procesā tiek pievienots sāls un cukurs.

Kukurūzas diētas efektu var palielināt ar tējas palīdzību, kas gatavota no kukurūzas vālītēm. Tās novāra četras stundas pirms lietošanas, lai novārījums pagūtu pilnībā ievilkties.

Ievērojot šo diētu, dienā jāizder ne mazāk kā divi litri ūdens, citādi strauja svara zaudēšanas gadījumā iegūsi strijas uz ādas. Vislabāk ieteicams lietot jebkuru zaļās tējas šķirni vai negāzētu minerālūdeni.

Nodrošini sev labu garastāvokli. Katrai jaunai dienai jāatnes tev prieku, citādi nekas neizdosies.

Diēta ilgst ne vairāk kā četras dienas un sola četru kilogramu pazaudēšanu. Diētu atkārtot iesaka ne biežāk kā divas reizes gadā.

Kukurūzas ietekme uz organismu

Kukurūza palīdz no organisma izvadīt liekos sārņus. Tā ir bagāta ar antioksidantiem, kas palīdz organismam atjaunoties, paātrinot šūnu atjaunošanās procesu. Kukurūza satur vielas, kas normalizē organisma hormonālo sistēmu, kuras traucējumi bieži vien ir iemesls liekajiem kilogramiem.

Diētiskās kukurūzas šķiedras palīdz organismam atbrīvoties ne tikai no toksīniem, bet tās izvada arī lieko holesterīnu. Kukurūza paātrina arī aknu atjaunošanās procesu.

Kukurūzas diētas ēdienkarte

Ēdienkartes izstrādāta četrām kukurūzas diētas dienām, un otrā un ceturtā diena ir analogas pirmajai un otrajai.

Pirmajā diētas ievērošanas dienā jāapēd 400 gramu kukurūzas četrās ēdienreizēs, dalot porcijas vienādās daļās. Katrā ēdienreizē jāapēd aptuveni divas vālītes kukurūzas. Ja tu dod priekšroku putrai, tad tā jāvāra ūdenī, taču kukurūzas daudzums paliek tāds pats. Kukurūzas pārslas nedrīkst būt glazētas un tām nedrīkst būt nekādu piemaisījumu.

Vēl pirmajā diētas dienā nepieciešams ēst gurķi, burkānu, tomātu, papriku, kivi, pētersīļus, dilles un lociņus. No minētajiem zaļumiem un dārzeņiem var pagatavot salātus, pievienojot olīveļļu vai citronu sulu.

Otrajā dienā jāēd tieši tas pats, kas pirmajā.

Trešajā dienā kukurūzas daudzums, kas jāapēd, samazinās līdz 200 gramiem, taču tāpat kā iepriekš, jāēd četras reizes dienā. Katrā ēdienreizē tev jāuzņem ap 50 gramu kukurūzas. Šajā diētas ievērošanas dienā var apēst 150 gramu ceptu sēņu un paplašināt dārzeņu un augļu asortimentu, izņemot banānus, vīnogas un kartupeļus.

Ceturtajā dienā jāēd tieši tāpat kā trešajā.

Diētas ievērošanas laikā nav nekādu ierobežojumu sulu dzeršanai, nesaldinātai tējai vai kafijai. Kafija sniegs spēku un enerģiju, kas, iespējams, ierobežotās pārtikas uzņemšanas dēļ tev pietrūks. Centies ēdienkarti veidot vienādi, lai nebūtu izsalkuma sajūtas, bet pēdējo ēdienreizi ieplāno vismaz trīs stundas pirms gulētiešanas. Diētas ievērošanas laikā atsakies no fiziskiem treniņiem, liekas piepūles, tas palīdzēs saglabāt spēku un neradīs nelabumu, un galvas reiboņus.

Pēc diētas, lai neatgūtu liekos kilogramus, neēd visu, no kā esi atteikusies šīs četras dienas. Produktos, no kā atteicies diētas laikā, ēdienkartē ievies pakāpeniski. Sāc ar gabaliņu siera brokastīs, bet pusdienās – vārītu vistas gaļu. Vakarā vari pamieloties ar jogurtu vai kefīru. Trekni un kalorijām bagāti produkti ēdienkartē jāievieš aptuveni nedēļu pēc diētas pārtraukšanas. Sāc nodarboties ar sportu, pakāpeniski palielinot slodzi.

Kukurūzas putra

Kukurūzas putra skaitās viens no labākajiem diētiskajiem produktiem, kas ļauj notievēt. Tā labvēlīgi iedarbojas uz kuņģa un zarnu trakta darbību, to attīrīšanu, kā arī normalizē vielmaiņas procesus un samazina metabolismu.

Kukurūzas putra uzlabo vielmaiņu, izvada no organisma taukus, toksīnus un citas radioaktīvās vielas. Šī biezputra neizraisa nekādas alerģiskas reakcijas un ir ieteicama gan pieaugušajiem, gan bērniem.

Pagatavoto putras daudzumu sadali pa porcijām, ko varēsi apēst dienas laikā. Tad nākamajā dienā putra jāvāra no jauna.

Visefektīvākais veids, kā samazināt ķermeņa aprises, ēst kukurūzas putru trīs dienas pēc kārtas. Šajā periodā varot nomest pat piecus kilogramus liekā svara, atbrīvoties no tūskas, pazemināt holesterīna līmeni, uzlabot sirds – asinsvadu sistēmas darbību un ādas stāvokli. Ārvalstu dietologi kukurūzas biezputru iesaka ēst vismaz divas reizes nedēļā brokastu laikā.

Kukurūzas diētas plusi

  • Tā kā kukurūzu var pielietot dažādos veidos, diētu var ievērot jebkurā gadalaikā;
  • Produkti ir pieejami un nopērkami par saprātīgu cenu;
  • Nav nepieciešams daudz laika, lai pagatavotu produktus, kas lietojami diētas laikā;
  • Pietiekami efektīva tik īsam diētas ievērošanas laikam;
  • Muskuļu masa nepazūd;
  • Ēdienreižu skaits ir pietiekams, lai tās ievērošana padotos visai viegli.

Kukurūzas diētas negatīvie aspekti

  • Vienveidīga ēdienkarte;
  • Tauku un ogļhidrātu nepietiekamība var radīt galvas reiboņus un nelabumu;
  • Iespējama kuņģa un zarnu trakta reakcija – caureja
  • Četras dienas visai grūti iztikt bez sāls
  • Nākas samazināt sociālo aktivitāti.

Medicīniskās blakusparādības jeb kontrindikācijas

Neviena šāda vienveidīga uztura diēta nepaliek bez sekām. No tās jāatsakās, ja ir nozīmēta speciāla diēta kādas slimības ārstēšanai..
Tāpat diētu nevajadzētu ievērot cilvēkiem, kuriem ir kādi akūti gremošanas sistēmas traucējumi un paaugstināta nosliece uz trombozi.
Lai ievērotu kukurūzas diētu, ieteicama arī konsultācija pie speciālista, pat gadījumā, ja esi pilnīgi pārliecināts par savu labo veselību.

Rekomendācijas kukurūzas diētas ievērošanā ar mērķi notievēt

Speciālisti apgalvo, ka kukurūzas diēta ir ieteicama tiem, kuriem jau pāri 30. Ievērojot šādu ēdienkarti, ātri ir iespējams savest kārtībā savu svaru, iegūstot nepieciešamo antioksidantu devu organisma attīrīšanai un atjaunošanai.

Atsauksmes par kukurūzas diētu

Daudzi, kuri ievērojušo šo diētu, par tās iedarbību atsaucas pozitīvi. Lielākā daļa no tiem, kas četras dienas ievērojuši minēto diētu, atzinuši, ka šajā laikā guvuši pozitīvas emocijas. Viņus priecējis ne tikai krāsainais ēdiens šķīvjos, bet arī viegluma sajūta jau pirmajā diētas dienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!