Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Polijas Iekšējās drošības aģentūra (ABW) aizdomās par strādāšanu Krievijas specdienestu uzdevumā un diversiju gatavošanu aizturējusi vairākus ārvalstu pilsoņus, raksta medijs "Wyborcza".

ABW darbinieki gar dzelzceļa maršrutiem un transporta mezgliem atraduši izvietotas slēptās kameras, kas fiksējušas vilcienu pārvietošanos un pārraidījušas video.

"Iekšējās drošības aģentūra pēdējo dienu laikā aizdomās par sadarbību ar Krievijas slepenajiem dienestiem aizturējusi deviņus cilvēkus," ceturtdien preses konferencē paziņoja Polijas iekšlietu ministrs Marjušs Kaminskis.

Aizdomās turētie ir Polijas austrumu kaimiņvalstu pilsoņi. Kaminskis skaidro, ka šobrīd seši no aizdomās turētajiem ir apsūdzēti spiegošanā Krievijas labā.

Spiegu grupa arī bijusi norīkota organizēt propagandas aktivitātes, lai destabilizētu attiecības starp Ukrainu un Poliju, par ko viņi saņemtu atalgojumu, skaidroja Kaminskis.

Pirms tam ziņots, ka galvenokārt spiegu aktivitāte atklāta dzelzceļa posmos Priekškarpatu vojevodistē, tostarp netālu no Jasionakas lidostas pie Žešovas. Šī vieta ir galvenais Rietumu bruņojuma pārkraušanas punkts, pirms tie tiek nogādāti kaimiņos esošajā Ukrainā.

Saistībā ar notikušo, kā ziņo portāls "Dziennik.pl", uz dzelzceļa un valsts kritiskās infrastruktūras objektos izsludināts drošības brīdinājums, bet specdienesti un policija strādā paaugstinātas gatavības režīmā.

Trešdien, 15. martā, Polijas prezidents Andžejs Duda tikās ar CIP direktoru Viljamu Bērnsu, lai apspriestu drošības situāciju valstī. .

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!