Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Vismaz viens cilvēks gājis bojā un divi ievainoti ugunsgrēkā Krievijas Federālā drošības dienesta (FSB) izmantotajā ēkā Rostovā pie Donas, raksta britu raidsabiedrība BBC.

Sociālajos tīklos publicētajos kadros redzamas lielas liesmas un dūmi. Rostovas apgabala gubernators sacīja, ka ugunsgrēku izraisījis īssavienojums, kas aizdedzināja degvielas tvertnes. Iela, kurā atrodas ēka, ir norobežota.

Ugunsgrēks izcēlās ēkā, kas pieder FSB reģionālajam robežpatruļas iecirknim pilsētas apdzīvotā vietā. FSB ir Krievijas iekšējās drošības dienests un atbild par pretizlūkošanu, robežu drošību un terorisma apkarošanu. Rostovas gubernators Vasilijs Golubevs sacīja, ka ugunsgrēks izplatījies 800 kvadrātmetru platībā, izraisot divu sienu sabrukšanu.

Rostova pie Donas ir Krievijas dienvidu reģiona galvaspilsēta, kas robežojas ar Ukrainas Doneckas un Luhanskas apgabaliem, kur šobrīd notiek intensīvas kaujas. Kopš 2022. gada februāra, kad Maskava uzsāka iebrukumu Ukrainā, Krievijā ir notikuši daudzi ļaunprātīgas dedzināšanas uzbrukumi valdības ēkām, piemēram, iesaukšanas birojiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!