Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Svētdien, 19. martā Ķīnas vēstniecība Lielbritānijā nosodīja Londonu par pirmdien plānoto Taivānas apmeklējumu. Lielbritānijas amatpersonas uzstājušas uz vizīti Taivānas par spīti Ķīnas pretenzijām, ziņo aģentūra "Reuters".

Taivānas prezidentes Cai Iveņas administrācija paziņoja, ka pirmdien prezidente tiksies ar sešiem Lielbritānijas-Taivānas visu partiju parlamentārās grupas pārstāvjiem.

Īsu brīdi pēc šī paziņojuma Ķīnas vēstniecība Londonā komentēja, ka "Lielbritānijas amatpersonas ir uzstājušas uz vizīti Taivānā par spīti Ķīnas iebildumiem". "Tā ir iejaukšanās Ķīnas iekšlietās un nepareizs signāls Taivānas neatkarības separātistu spēkiem. Mēs vēlamies brīdināt iesaistītos Lielbritānijas politiķus, ka, ja Pekina sajutīs draudus, kas var kaitēt Ķīnas interesēm, tā rīkosies," skaidroja vēstniecība.

Šī nav pirmā reize, kad Taivānu apmeklē ārvalstu amatpersonas. Ķīna šos apmeklējumus regulāri nosoda.

Ķīna demokrātiski pārvaldīto Taivānu redz kā daļu no savas teritorijas. Lai nostiprinātu šo pārliecību, Pekina pēdējā laikā pakāpeniski palielina militāro, politisko un ekonomisko spiedienu uz Taipeju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!