Foto: EPA/Scanpix/LETA
Krievijas varasiestādes gatavojas sākt lielu militāro vervēšanas kampaņu ar mērķi piesaistīt papildu 400 000 karavīru, atsaucoties uz krievu medijos atrodamo informāciju, raksta Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Londona ziņo, ka Krievija kampaņu pasniedz kā brīvprātīgā, profesionāla personāla piesaistīšanas pasākumus, nevis jaunu, obligātu mobilizāciju.

Pastāv reāla iespēja, ka praksē šī atšķirība starp brīvprātīgu pieteikšanos un mobilizācijai līdzīgiem apstākļiem būs izplūdusi un reģionālās iestādes mēģinās sasniegt savervēto skaita mērķus, piespiežot vīriešus pievienoties okupantu spēkiem, norāda Lielbritānijas ministrija.

Krievijas varasiestādes, visticamāk, ir izvēlējušās it kā “brīvprātīgo modeli” lai mazinātu iekšpolitiskās domstarpības. Maz ticams, ka kampaņa piesaistīs 400 000 īstu brīvprātīgo. Tomēr, lai atjaunotu Krievijas kaujas spēku Ukrainā, būs nepieciešams vairāk nekā tikai personāls; Krievijai ir nepieciešams vairāk munīcijas un militārā aprīkojuma krājumu, nekā tai šobrīd ir pieejams, noslēgumā raksta britu izlūki.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 2022. gada 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!