Foto: EPA/Scanpix/LETA

Krievija, visticamāk, vēlas sponsorēt un attīstīt alternatīvus privātos militāros uzņēmumus (PMC), lai eventuāli aizstātu "Vagner" grupējumu, teikts jaunākajā izlūkošanas informācijā, kuru publicējusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Londona atgādina, ka strap Krievijas Aizsardzības ministriju un "Vagner" eksistē plašas nesaskaņas. Krievijas militārā vadība, visticamāk, vēlas atrast jaunu algotņu grupējumu, kuru tā varētu vairāk kontrolēt. Tomēr neviens cits zināms Krievijas PMC pašlaik netuvojas "Vagner" lielumam vai kaujas spēkam.

Krievija, visticamāk, saskata arī turpmāku PMC lietderību Ukrainā, jo tos mazāk ierobežo noteiktais atalgojuma līmenis un neefektivitāte, kas raksturojusi regulārās armijas sniegumu, raksta Lielbritānijas ministrija.

Maskava, iespējams, uzskata, ka Krievijas sabiedrība drīzāk pieņems smagus zaudējumus tieši algotņu grupējumu, nevis regulārās armijas rindās, noslēgumā ziņo britu izlūki.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 2022. gada 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!