Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Krievijas Aizsardzības Ministrija, visticamāk, ir atlaidusi ģenerālpulkvedi Rustamu Muradovu (attēlā pa labi) no Austrumu spēku grupas (EGF) komandiera amata Ukrainā, teikts jaunākajā izlūkošanas informācijā, kuru publicējusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Londona atgādina, ka Muradova vadītais EGF pēdējos mēnešos ir cietis ārkārtīgi lielus zaudējumus, jo tā slikti iecerētie uzbrukumi vairākkārt nerezultējās ar Doneckas apgabala pilsētas Vuhledaras ieņemšanu.

EGF operācijas izpelnījās asu sabiedrības kritiku no visa Krievijas komentētāju spektra, tostarp paša Muradova karaspēka. Muradovs pārņēma EGF pēc tā katastrofālā mēģinājuma uzbrukt Kijivai no ziemeļrietumiem kara sākumā, ziņo Lielbritānijas ministrija.

Viņš ir līdz šim nozīmīgākais Krievijas militārais atlaišanas gadījums 2023. gadā, taču, visticamāk, tādu būs vēl vairāk, jo Krievija turpina nesasniegt savus mērķus Donbasā, noslēgumā raksta britu izlūki.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 2022. gada 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!