Foto: AFP/Scanpix/LETA

Ukrainas partneri ir tai piegādājuši jau vairāk nekā 98% solīto kaujas mašīnu, trešdien paziņoja NATO Eiropas spēku virspavēlnieks, ASV armijas ģenerālis Kristofers Kavoli.

Viņš pauda pārliecību, ka Ukrainas Bruņotie spēki laikus saņems tehniku pretuzbrukuma uzsākšanai.

"Mēs apsēdāmies kopā ar ukraiņu kolēģiem, uzskaitījām aprīkojumu, kas viņiem vajadzīgs šim uzbrukumam, un savācām to no mūsu sabiedrotajiem, kuri bija ļoti dāsni, sevišķi tanku un kaujas bruņumašīnu jautājumā," Kavoli paziņoja ASV Pārstāvju palātas Bruņoto spēku komitejas sanāksmē.

"Un mēs to visu nogādājām Ukrainā, mēs piegādājām vairāk nekā 98% kaujas mašīnu, tās jau ir tur," sacīja Kavoli.

Viņš arī pauda "stingru pārliecību", ka Ukrainai ir piegādāts nepieciešamais aprīkojums, un paziņoja, ka piegādes tiks turpinātas, lai atbalstītu Ukrainas karaspēka darbību.

Kavoli sacīja, ka materiālais atbalsts un karavīru apmācība, ko Ukrainai sniedza starptautiskie partneri, bija milzīga un izšķiroša komponente Ukrainas karavīru panākumu nodrošināšanai.

"Mūsu koalīcija ziemas gaitā ļāva Ukrainas Bruņotajiem spēkiem radīt iespējas, kas nepieciešamas Ukrainas suverēnās teritorijas daļu aizsardzībai un atkarošanai," uzsvēra ģenerālis. Viņš piebilda, ka sniegtā palīdzība Ukrainā tiek labi izmantota.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!