Foto: EPA/Scanpix/LETA

Militārā palīdzība no sabiedrotajiem ir būtiski uzlabojusi Ukrainas izredzes atbrīvot un atgūt Krievijas okupēto teritoriju, atsaucoties uz NATO ģenerālsekretāra Jensa Stoltenberga paziņojumu, vēsta medijs "Radio Free Europe/Radio Liberty" (RFE/RL). Paziņojums seko ziņām par smagām kaujām Bahmutas teritorijā.

Stoltenbergs preses sanāksmē Briselē komentēja, ka "vairāk nekā 98%" no Ukrainai solītajiem kaujas transportlīdzekļiem ir jau piegādāti: "Tas nozīmē vairāk nekā 1550 bruņumašīnu, 230 tanku un citu aprīkojumu, ieskaitot lielu munīcijas daudzumu."

"Kopumā mēs esam apmācījuši un aprīkojuši vairāk nekā deviņas Ukrainas bruņu brigādes. Tas nostādīs Ukrainu spēcīgās pozīcijās, lai turpinātu okupēto teritoriju atgūšanu," skaidroja Stoltenbergs.

Amatpersonas nav precizējušas, cik karavīri tika iesaistīti apmācībās, tomēr parasti Rietumu valstu armijās brigāde sastāv no 3 000 līdz 5 000 karavīru, informē medijs.

Ģenerālsekretārs arī brīdināja, ka nekad nevajadzētu Krieviju novērtēt par zemu par spīti vēl nepieredzētajam militārajam atbalstam, ko Ukraina saņēma no tās sabiedrotajiem. Maskava bija gatava nosūtīt tūkstošiem karavīru, rēķinoties ar augstu upuru skaitu, piebilda Stoltenbergs.

Stoltenberga paziņojumi izskanēja saistībā ar ziņām, ka Kijiva gatavo ilgi gaidīto pretuzbrukumu, kas varētu tikt uzsākts tiklīdz uzlabosies laikapstākļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!