Foto: AFP/Scanpix/LETA
Kopš decembra kaujās Ukrainā gājuši bojā vairāk nekā 20 000 Krievijas karavīru, lēš ASV, uz kuru aprēķiniem atsaucas britu raidsabiedrība BBC.

Vēl 80 000 okupantu šajā laika periodā ir ievainoti, sacīja Nacionālās drošības padomes pārstāvis Džons Kērbijs, atsaucoties uz tikko deklasificētu izlūkdienestu informāciju.

Puse bojāgājušo ir no "Vagner" algotņu grupējuma, kas mēģina ieņemt Bahmutu. Krievija kopš pagājušā gada ir mēģinājusi ieņemt šo pilsētu, taču guvusi relatīvi mazu progresu un cietusi lielus zaudējumus.

Maskava šobrīd kontrolē lielāko daļu Bahmutas, bet Ukrainas karaspēks joprojām notur pozīcijas pilsētas rietumos. Bahmutai nav pārāk liela militāri-stratēģiskā nozīme, taču abām pusēm kontrole pār to būtu liels politisks un simbolisks panākums. Ukrainas amatpersonas arī paziņojušas, ka izmanto kauju par Bahmutu, lai nogalinātu pēc iespējas vairāk Krievijas karavīru un deldētu okupantu rezerves.

"Krievijas mēģinājums veikt ofensīvu Donbasā, galvenokārt izmantojot Bahmutu, ir cietis neveiksmi," žurnālistiem sacīja Kērbijs. "Krievija nav spējusi sagrābt nevienu reālu stratēģisku un nozīmīgu teritoriju," viņš piebilda.

"Mēs lēšam, ka Krievija ir cietusi vairāk nekā 100 000 upuru, tostarp vairāk nekā 20 000 bojāgājušo," norādīja Kērbijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!