Foto: Reuters/Scanpix/LETA

75 gadus vecais Fuminori Sučiko ar Japānas iedzīvotāju ziedojumu palīdzību Harkivā atvēris bezmaksas kafejnīcu Ukrainas iedzīvotājiem, ziņo aģentūra "Reuters".

"FuMi Caffe" pabaro aptuveni 500 cilvēkus dienā, skaidroja vīrietis.

Kad Sučiko pagājušajā gadā ieradās Ukrainas pilsētā Harkivā, viņš vēlējies palīdzēt tās iedzīvotājiem. Kā skaidro pats vīrietis, viņu aizkustinājusi iedzīvotāju dzīves situācija, kas tajā laikā, Krievijas uzbrukumu dēļ, ukraiņus piespiedusi dzīvot metro stacijās. Tādēļ 75 gadus vecais Japānas valstspiederīgais no Tokijas nolēma palikt, informē aģentūra.

Mēnešiem ilgi viņš esot dzīvojis metro stacijās un kā brīvprātīgais dalījis cilvēkiem pārtiku: "Septiņus mēnešus es nodzīvoju metro, pazemē, guļot un ēdot kopā ar daudziem Ukrainas iedzīvotājiem," atminējās Sučiko.

Viņš kopā ar metro stacijā iepazītu ukraini atvēris bezmaksas kafejnīcu Harkivas ziemeļaustrumu reģionā. Kā viņš pats uzsver, kafejnīca atvērta, galvenokārt, pateicoties Japānas iedzīvotāju ziedojumiem caur sociālajiem medijiem.

"Es dzīvošu Harkivā pēc uzvaras. Man nav māju Japānā, es visu pārdevu. Esmu šeit mūžīgi un palīdzēšu Harkivai," kādai Ukrainas žurnālistei skaidrojis Sučiko.

Ukrainas iedzīvotāja Anna Tovstopjatova komentēja: "Tas ir lieliski, ka ir tik sirsnīgi cilvēki ar atvērtu sirdi un dvēseli, kuri upurē savu dzīvi un laiku, lai palīdzētu dotu cerību."

Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Harkivai izdevās atvairīt Krievijas okupantu spēkus un Ukrainas aizstāvji agresoriem lika atkāpties. Tomēr Krievijas uzbrukumi pilsētai joprojām turpinās.

"Delfi" iepriekš ziņoja, ka Japāna ir pievienojusies ASV un Eiropas valstīm, nosakot sankcijas Krievijai par tās iebrukumu un sniedzot humāno un ekonomisko atbalstu Ukrainai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!