Foto: AFP/Scanpix/LETA

Policija trīs Eiropas valstīs lūdz palīdzību, lai identificētu 22 noslepkavotas sievietes, kuru vārdi joprojām nav zināmi, raksta britu raidsabiedrība BBC.

Līķi tika atrasti Nīderlandē, Beļģijā un Vācijā laikā no 1976. līdz 2019. gadam.

Šādu Interpola rīcību - vēršanos pie sabiedrības - izraisīja neatklāta sievietes slepkavība Amsterdamā, kuras mirstīgās atliekas atrada atkritumu tvertnē upē. Tas noticis 1999. gadā.

Parasti Interpols ar šādiem lūgumiem nāk klajā tikai slēgtos komunikācijas kanālos, kuri ir pieejami vien valstu policijas dienestiem, atzīmē medijs.

Kriminālistikas detektīve Karīna Van Lēvena ir mēģinājusi atrisināt šo mīklaino lietu jau nepilnus 20 gadus. Nīderlandes policija saka, ka lieta parasti kļūst "auksta", ja tā netiek atklāta un atrisināta pēc aptuveni trīs gadiem. Izsmēlusi visus spēkus, viņa un kolēģi sazinājās ar policiju kaimiņvalstīs Vācijā un Beļģijā, un uzzināja par daudziem citiem iespējamiem slepkavību gadījumiem ar neidentificētām sievietēm.

Trīs valstis izveidoja sarakstu ar 22 lietām, kuras tām bija grūti atrisināt, un lūdza Interpolu publicēt sīkāku informāciju. Beļģijas policija iesniegusi septiņas šādas lietas, Vācija sešas un Nīderlande deviņas. Lielākā daļa upuru bija vecumā no 15 līdz 30 gadiem. Nezinot ne viņu vārdus, ne to, kas viņus nogalināja, policija atzīst, ka ir grūti noteikt precīzus sieviešu nāves apstākļus.

Pilnajā lietu sarakstā, kas pieejams Interpola tīmekļa vietnē, ir iekļauta informācija par sievietēm, fotogrāfijas ar iespējamiem identificējamiem aspektiem, piemēram, apģērbu, rotaslietām un tetovējumiem, kā arī dažos gadījumos jaunas sejas rekonstrukcijas un informācija par konkrēto lietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!