Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV iedzīvotāju atbalsts Vašingtonas sniegtajai palīdzībai Ukrainai ir nedaudz mazinājies, taču joprojām ir plašs, liecina Čikāgas Universitātes Harisa sabiedriskās politikas skolas un NORC aptauja, uz kuru atsaucas medijs "Associated Press" (AP).

Aptaujā secināts, ka puse ASV iedzīvotāju atbalsta Pentagona pašreizējo ieroču piegādi Ukrainai tās aizsardzībai pret Krievijas spēkiem, savukārt aptuveni ceturtā daļa iebilst pret militārās palīdzības uzturēšanu.

Liels vairākums gan demokrātu, gan republikāņu vidū uzskata, ka Krievijas uzbrukums Ukrainai bija nepamatots, liecina pagājušajā mēnesī veiktā aptauja. Un aptuveni trīs no četriem cilvēkiem ASV atbalsta to, ka Savienotās Valstis spēlē vismaz kādu lomu konfliktā.

Runājot par konkrētiem ASV atbalsta veidiem Ukrainai, iedzīvotāju atbalsts ASV sankcijām pret Krieviju ir piedzīvojis visnozīmīgāko kritumu – no 71% pirms gada līdz 58% šopavasar, lai gan tas joprojām ir vairākums. Atbalsta samazināšanās sankcijām var atspoguļot cilvēku bažas, ka centieni ekonomiski izolēt Krieviju ir veicinājuši inflāciju, sacīja analītiķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!