Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Krievija sākusi strādāt pie savu bezpilota lidaparātu ražošanas, un tas, visticamāk, notiek ar Irānas palīdzību, teikts jaunākajā izlūkošanas informācijā, kuru publicējusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Londona ziņo, ka Krievija ieguldīs resursus dronu ražošanā, jo tie nodrošina salīdzinoši lētu tāla darbības rādiusa trieciena spēju laikā, kad okupanti Ukrainā ir iztērējuši lielu daļu savu spārnoto raķešu krājumu.

Pēdējos mēnešos Krievija ir mēģinājusi nodrošināt ilgtermiņa, liela apjoma vienvirziena bezapkalpes gaisa transportlīdzekļu (OWA-UAV) piegādi. Piegādājot šos ieročus, Irāna turpina pārkāpt Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Drošības padomes Rezolūciju 2231, norāda Lielbritānijas ministrija.

Krievija, visticamāk, ir pārgājusi no nelielu Irānas OWA-UAV piegāžu saņemšanas ar gaisa transportu uz lielākiem sūtījumiem ar kuģiem no Irānas caur Kaspijas jūru. Šis "starptautiskais ziemeļu-dienvidu tranzīta koridors" ir ieguvis daudz lielāku nozīmi kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā sākuma. Tas ļauj Krievijai piekļūt Āzijas tirgiem, tostarp ieroču piegādēm, veidos, kuri, kā cer Maskava, būs vairāk pasargāti no starptautiskajām sankcijām, noslēgumā raksta britu izlūki.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās 2022. gada 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!