Foto: Kadrs no video
Militārā grupējuma "Vagner" dibinātājs Jevgeņijs Prigožins Rostovā pie Donas ticies ar Krievijas aizsardzības ministra vietnieku un Ģenerālštāba priekšnieka vietnieku, kuriem solījis "dabūt Šoigu" un doties uz Maskavu, 24. jūnija rītā vēsta medijs "Meduza". Britu izlūki savukārt ziņo par atsevišķu "Vagner" vienību kustību Maskavas virzienā.

Prigožins Rostovā pie Donas ticies ar Krievijas aizsardzības ministra vietnieku Junusu-Beku Jevkurovu un Ģenerālštāba priekšnieka vietnieku Vladimiru Aleksejevu. Tas izriet no video, ko 24. jūnija rītā izplatīja "Telegram" kanāls "Wagner Unloading".

Sarunā Prigožins sacījis, ka, iekams "Vagner" nedabūs Ģenerālštāba priekšnieku Valēriju Gerasimovu un aizsardzības ministru Sergeju Šoigu, viņa algotņi "bloķēs Rostovas pilsētu", kā arī "dosies uz Maskavu". Tiek apgalvots, ka video filmēts Dienvidu militārā apgabala štābā.

Ģenerālis Vladimirs Aleksejevs kopā ar ģenerāli Sergeju Surovikinu naktī uz 24. jūniju ierakstīja video ziņojumu "Vagner" kaujiniekiem ar lūgumu nepiedalīties dumpī.

Kādā citā sestdienas rītā tapušā video Prigožins paziņoja, ka kontrolē objektus Rostovā, militārā aviācija strādājot pēc plāna, taču izdarīts viss, lai tā nekaitētu 'vagneriešiem', bet gan karotu pret ukraiņiem. Vadības štābs strādājot pēc plāna. "Un kad jums stāstīs, ka "vagnerieši" kaut ko izjaukuši frontē, tā nav taisnība. Ir zaudētas milzīgas teritorijas un mirušo karavīru skaits ir trīs, četras reizes lielāks, nekā tiek ziņots dokumentos. Dienā tiek zaudēti tūkstoš cilvēku," skaidroja viņš.

Tikmēr Lielbritānijas aizsardzības ministrija ziņo, ka sestdienas priekšpusdienā "dažas "Vagner" vienības virzās uz ziemeļiem caur Voroņežas apgabalu virzienā uz Maskavu. Voroņeža atrodas pusceļā starp Maskavu un Rostovu pie Donas. Prigožins apgalvo, ka viņa spēki tagad šo pilsētu kontrolē.

Britu izlūkdienests vēsta, ka Krievijas armija "kļuvusi pasīva, piekāpjoties "Vagner" spēkam".

Sestdienas priekšpusdienā uzrunu tautai teicis arī prezidents Vladimirs Putins, viņa pausto var izlasīt šeit.

"Vagner" birojā Sanktpēterburgā ieradušies omonieši


"Vagner" birojā Sanktpēterburgā sestdien ieradušies omonieši un Krievijas Nacionālās gvardes karavīri, ziņoja vietējā medija "Fontanka" reportieris.

"Pie ēkas piebrauca divi autobusi ar OMON un Krievijas gvardi, kopā ar cilvēkiem civildrēbēs viņi iegāja ēkā," no notikuma vietas vēstīja reportieris, piebilstot, ka, pēc visa spriežot, ēkā sākušās kratīšanas. OMON ir Krievijas policijas specvienība.

Jau vēstīts, ka "Vagner" līderis Jevgeņijs Prigožins paziņojis, ka viņa vadītā grupējuma algotņi no Ukrainas iegājuši Krievijā nolūkā gāzt Krievijas militāro vadību. Savukārt FSB mudinājis "Vagner" kaujiniekus "veikt pasākumus, lai viņu aizturētu".

Krievijas ģenerālprokuratūra ierosinājusi krimināllietu saistībā ar mēģinājumu organizēt bruņotu dumpi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!