Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ukrainas aizsardzības ministra padomnieks Jurijs Saks izteicies, ka algotņu grupējuma "Vagner" vadītāja Jevgēņija Prigožina uzsāktais dumpis Krievijā un vēršanās pret valsts drošības struktūrām jau ir klasificējams kā pilsoņu karš, raksta britu raidsabiedrība BBC.

Padomnieka ieskatā pašreiz notiekošais Krievijā var pārtapt par ko ļoti būtisku. Saks norāda, ka Kremlis ir "melojis tik ilgi (..) par Krievijas armijas zaudējumiem un ka agri vai vēlu situācija vēl vairāk pasliktināsies, un "novedīs pie pilsoņu kara".

"Tas, ko mēs šobrīd redzam Krievijā ir pilsoņu karš," izteicās Saks.

Saks arī pajokoja, sakot, ka Ukrainā, sekojot notikumiem Krievijā, sāk aptrūkties popkorna.

Viņš norādīja, ka tieši pirms Krievija sāka uzbrukumu Ukrainai 2022. gadā, pasaule domāja, ka Krievijai ir "otra spēcīgākā armija pasaulē". "Vakar visi zināja, ka Krievija ir otrā spēcīgākā armija Ukrainā, un šodien mēs redzam, kā (..) Krievijas armija kļūst par otro spēcīgāko armiju Krievijā."

"Delfi" Līgonakts garumā vēstīja par pašreiz notiekošo Krievijā: Prigožins sestdien apsūdzēja Maskavu nāvējošos raķešu uzbrukumos algotņu vienībām un apsolīja par to atriebties. Viņš solīja spert visus nepieciešamos soļus, lai gāztu valsts militāro vadību, piedraudot, ka viņa vadītie spēki "iznīcinās visu" savā ceļā.

Drīz pēc tam Prigožina paziņojumiem Krievijas Federālais drošības dienests (FSB) paziņoja, ka sāk izmeklēšanu par aicinājumiem sarīkot "bruņotu sacelšanos".

Sestdienas rītā Prigožins paziņoja, ka ir "gatavs iet līdz Maskavai", lai dabūtu rokās aizsardzības ministru Sergeju Šoigu un Ģenerālštāba priekšnieku Gerasimovu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!