Foto: EPA/Scanpix/LETA

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis paziņojis, ka Krievijas diktators Vladimirs Putins ir "nobijies", un sacelšanās ir tiešs viņa uzsāktā iebrukuma Ukrainā rezultāts, raksta "Sky News".

Krievijas "vājums ir acīmredzams", un tās prezidents ir "iebarikādējis sevi Maskavas apgabalā no tiem, kurus viņš pats apbruņojis", izteicās Zelenskis.

"Ilgu laiku Krievija izmantoja propagandu, lai maskētu savu vājumu un valdības stulbumu - un tagad ir tik liels haoss, ka nekādi meli to nevar noslēpt," sacīja Ukrainas prezidents. Zelenskis norādīja, ka jo ilgāk Krievijas karaspēks paliks uz Ukrainas zemes, jo "vairāk haosa, sāpju un problēmu" cietīs Krievija. "Katrs, kurš izvēlas ļaunuma ceļu, iznīcina sevi."

"Delfi" Līgonakts garumā vēstīja par pašreiz notiekošo Krievijā: Prigožins sestdien apsūdzēja Maskavu nāvējošos raķešu uzbrukumos algotņu vienībām un apsolīja par to atriebties. Viņš solīja spert visus nepieciešamos soļus, lai gāztu valsts militāro vadību, piedraudot, ka viņa vadītie spēki "iznīcinās visu" savā ceļā.

Drīz pēc tam Prigožina paziņojumiem Krievijas Federālais drošības dienests (FSB) paziņoja, ka sāk izmeklēšanu par aicinājumiem sarīkot "bruņotu sacelšanos".

Sestdienas rītā Prigožins paziņoja, ka ir "gatavs iet līdz Maskavai", lai dabūtu rokās aizsardzības ministru Sergeju Šoigu un Ģenerālštāba priekšnieku Gerasimovu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!