Foto: AP/Scanpix/LETA

Spānijas varas iestādes pirmdien Madridē arestēja Meksikas narkotiku karteļa "Los Zetas" Eiropas atzara vadītāju, raksta "Politico".

Apsūdzētais, kurš nosaukts par "Saidu", ir marokānis un 54 gadus vecs, ziņoja "El Mundo". Aizturēti arī vēl četri citi karteļa dalībnieki.

"Kopumā pieci cilvēki ir arestēti līdzās 400 kilogramu narkotisko vielu un 220 000 eiro skaidras naudas konfiskācijai," paziņoja Spānijas Nacionālā policija. Saskaņā ar vietējiem medijiem kartelis mēģināja izveidot bāzi Spānijā un norīkot aģentus visā Eiropā, īpaši Nīderlandē.

Spānijas varas iestādes sadarbojās ar ASV Iekšzemes drošības izmeklēšanas departamentu un Kolumbijas Nacionālo policiju, kas ir otrs lielākais trieciens pret konkrēto gangsteru grupējumu Spānijā. 2016. gadā Spānijas policija arestēja "Saida" priekšgājēju Huanu Manuelu Munjozu Luevano saistībā ar naudas atmazgāšanu un narkotiku kontrabandu, ziņoja "El Pais".

"Los Zetas", ko sākotnēji dibināja dezertieri no Meksikas specvienībām, pēdējos gados ir sadrumstalots mazākās grupās, taču tas savulaik bija pazīstams kā viens no vardarbīgākajiem narkotiku karteļiem Meksikā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!