Foto: Kadrs no video

Polijas Iekšējās drošības aģentūra (ABW) aizturējusi divus Krievijas pilsoņus, kas veikuši propagandas operāciju, domājams, Krievijas specdienestu uzdevumā, vēsta Polijas Radio.

Saskaņā ar ABW sākotnējiem secinājumiem aizturētās personas Krakovā un Varšavā aktīvi izplatīja ar Krievijas algotņu grupu "Vagner" saistītus propagandas materiālus, tostarp skrejlapas ar saiti uz "Vagner" personāla atlases tīmekļa vietnēm.

Drošībnieki atklāja, ka materiālu izplatīšana notikusi 10. augustā Krakovā un 11. augustā Varšavā. Aizturēto rīcībā bijuši vairāk nekā 3000 "Vagner" grupu reklamējoši propagandas materiāli, kurus tie saņēmuši Maskavā.

Personas identificētas kā Aleksejs T un Andrejs G. Viņi paspējuši publiskās vietās Varšavā un Krakovā izlīmēt aptuveni 300 propagandas materiālu.

Kā norāda ABW, aizturētie savas darbības fiksējuši, fotografējot izvietotos propagandas materiālus, lai no saviem darba devējiem iegūtu atlīdzību. Par uzdevuma izpildi krievu duetam esot solīti 500 00 rubļu (4511 eiro ar pašreizējo kursu).

Drošībnieki konfiscējuši ievērojamu daudzumu propagandas materiālu, kā arī datu uzglabāšanas ierīces.

Abiem Krievijas pilsoņiem izvirzītas vairākas apsūdzības – par iesaistīšanos pret Poliju vērstās ārvalstu izlūkdienesta darbībās, dalību starptautiski orientētā bruņotā apvienībā ar nodomiem, kas saistīti ar terorismu, vervēšanu algotņu dienestā, kas ir aizliegta starptautiskajos tiesību aktos, kā arī par simbolu un nosaukumu, kas atbalsta Krievijas agresiju, popularizēšanu.

Notiesāšanas gadījumā Krievijas pilsoņiem draud līdz 10 gadus ilgs cietumsods.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!