Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Rezņikovs 4. septembrī Augstākajai radai nosūtīja demisijas iesniegumu. Iepriekšējā vakarā Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis paziņoja par lēmumu viņu atlaist. Tiesa, "ministra Ramšteina" atkāpšanās no amata Ukrainā tika gaidīta jau kopš šī gada janvāra. Tam par iemeslu bijusi Ukrainas prezidenta kancelejas vēlme demonstrēt Rietumiem cīņu pret korupciju, kā arī tas, ka ministrs nav pievērsis pienācīgu vērību savu padoto ikdienas aktivitātēm, skaidro "Delfi" avoti Kijivā.

"Uzskatu, ka ministrijai ir nepieciešamas jaunas pieejas un citi mijiedarbības formāti gan ar militārpersonām, gan ar sabiedrību kopumā," savu lēmumu atlaist Rezņikovu komentēja Volodimirs Zelenskis. Rezņikova vietā jau ir apstiprināts bijušais Ukrainas Valsts īpašuma fonda vadītājs Rustems Umerovs.
Pirms "ministra Ramšteina", kā Rezņikovu aiz muguras dēvē Kijivas politiskajās aprindās, atlaišanas no amata skaļi izskanēja divi korupcijas skandāli. Pirmais bija šī gada janvārī. Problēmu izgaismoja Ukrainas izdevuma "Zerkalo Nedeli" publikācija: tajā ministrija tika apsūdzēta pārtikas iepirkšanā militārpersonām par paaugstinātām cenām. Turklāt izrādījās, ka uzkrājumi iegādāti no uzņēmuma, kas pieder bijušajiem ministrijas civilajiem darbiniekiem, kuri iepriekš nodarbojās ar armijas apgādi.
Vēl viena sūdzība bija par

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!