Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV militārpersonas ir atsākušas bezpilota lidaparātu un pilotētu lidmašīnu izlidošanu no gaisa bāzēm Nigērā vairāk nekā mēnesi pēc tam, kad apvērsums uz laiku apturēja visas šīs aktivitātes, trešdien paziņoja ASV gaisa spēku vadītājs Eiropā un Āfrikā, uz kura teikto atsaucas "Associated Press" (AP).

Kopš jūlija apvērsuma valstī dislocētie 1100 ASV spēki bija palikuši savās militārajās bāzēs. Pagājušajā nedēļā Pentagons paziņoja, ka daļa militārpersonu un bruņoto spēku resursu ir pārvietoti no aviobāzes netālu no Niamejas, kas ir Nigēras galvaspilsēta, uz citu bāzi Agadezā. Niameja atrodas aptuveni 920 kilometru attālumā no Agadezas.

Atbildot uz AP jautājumu par to, kā ASV varēja turpināt pretterorisma misijas bez šiem lidojumiem, ģenerālis Džeimss Hekers, augstākais gaisa spēku komandieris Eiropā un Āfrikā, sacīja, ka pēdējo nedēļu laikā dažas no šīm izlūkošanas un novērošanas misijām. ir izdevies atsākt, pateicoties ASV sarunām ar Nigērā pie varas nākušo huntu.

"Kādu laiku mēs neveicām nekādas misijas bāzēs, viņi faktiski slēdza lidlaukus," sacīja Hekers. "Ar diplomātisko procesu mēs tagad veicam, es neteiktu, ka 100% no misijām, kuras mēs veicām iepriekš, bet mēs veicam lielu skaitu misiju, ko veicām iepriekš."

Paziņojumā Pentagona preses sekretārs Pats Raiders apstiprināja, ka ASV atkal veic misijas, taču sacīja, ka tās aprobežojas ar ASV spēku aizsardzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!