Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA
Trešdien, 20. septembrī, Irānā deputāti pieņēmuši likumprojektu, kas paredz vēl stingrākus sodus sievietēm, kuras neievēros islāmā noteiktās ģērbšanās normas un atteiksies nesāt hidžābus, ziņo medijs "Radio Free Europe/Radio Liberty" (RFE/RL). Likumprojekts apstiprināts gadu pēc 22 gadus vecās Mahsas Amini nāves. Jaunās sievietes nāve pievērsa pasaules uzmanību Teherānas noziegumiem un izraisīja globālus protestus, kuros kā brīvības simbols sāka skanēt frāze "Sieviete, dzīvība, brīvība".

Irānas ziņu aģentūra IRNA vēstījusi, ka pieņemtais likumprojekts nosaka sievietēm soda apmēru, sākot ar naudas sodiem un beidzot ar līdz pat 10 gadiem cietumā. Likumprojekts ar nosaukumu “Atbalsts hidžāba un šķīstības kultūrai” esot ieviests uz trīs gadu pārbaudes laiku. Tomēr, kā norāda RFE/RL, likumprojektam vēl nepieciešams Aizbildņu padomes apstiprinājums.

Varasiestādes informējušas, ka par likumprojektu balsojuši 152 deputāti, pret bijuši 34, savukārt no balsošanas atturējušās septiņas amatpersonas. Likumdevēju viedokļi par pārbaudes laiku bijuši atšķirīgi. Daļa ierosinājuši piecu gadu pārbaudes periodu, bet galu galā varasiestādes vienojušās par trim gadiem, norādīja aģentūra “Anadolu Ajansi”.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!