Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Kijiva ceturtdien paziņoja, ka Krievijas triecienā Ukrainas austrumos bojā gājuši vismaz 52 cilvēki, vēsta BBC.

Ukrainas iekšlietu ministrs Ihors Klimenko precizējis, ka raķešu triecienā trāpīts kafejnīcai Harkivas apgabala Hrozas ciematā (sākotnēji tika ziņots, ka tas ir pārtikas veikals). Ciemā dzīvo apmēram 330 cilvēki. Ciematam trāpīts ap 13:15 pēc vietējā laika. Bojā gājušo skaits šobrīd sasniedzis jau 52 upurus, paziņoja prezidenta biroja vadītājs Andrijs Jermaks.

Ciemata iedzīvotāji esot apmeklējuši kafejnīcu, lai pieminētu bojā gājušu biedru: "Kopumā piemiņas pasākumu apmeklēja ap 60 ciemata iedzīvotāji, pa vienam no katra pagalma," ziņo Klimenko.

Starp mirušajiem esot arī sešus gadus vecs zēns, savukārt sešus gadus veca meitene esot ievainota, paziņojis Harkivas kara apgabala administrācijas vadītājs Oļegs Siņegubovs.

Ierakstā sociālo mediju platformā "X" Ukrainas Aizsardzības ministrija apraksta Krievijas spēkus kā "teroristus". Kijiva apgalvo, ka okupanti "apzināti veica uzbrukumu pusdienlaikā, lai nodrošinātu maksimālu upuru skaitu". "Tur nebija militāru mērķu. Tas ir šausmīgs noziegums, kura nolūks ir nobiedēt ukraiņus," teikts paziņojumā.


Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis to raksturojis kā "brutālu Krievijas noziegumu".

BBC uzbrukumu Hrozas ciematam raksturo kā vienu no nāvējošākajiem uzbrukumiem, kas vērsts pret civiliedzīvotājiem, kopš kara sākuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!